Kwaliteit

Kwaliteit

De kwaliteit van onze Flevolandse knoflook garandeert een goede smaak en vele gezonde inhoudsstoffen. Knoflook van eigen bodem! Voor beide eigenschappen geldt ook dat onze knoflook beter is dan de veel gebruikte variant uit de supermarkt.

Bewaren

Wij kiezen ervoor om geen conserveringsmiddelen te gebruiken. Vandaar dat wij onze knoflook van 1 augustus tot 15 februari te koop aanbieden.

Droge donkere plaats: Deze knoflook is dan te gebruiken tot mei, soms langer. Het zakje is uitstekend op te hangen. Bewaren op een donkere, droge plaats en liefst constant in temperatuur. Het hoeft niet koud te zijn, mag rond 15 graden.

Diepvries: Als u het hele jaar door van onze heerlijke knoflook wilt genieten kunt u de knoflook los pellen en in diepvries zakjes doen. Bewaren in de diepvries kan tot zeker 6 maanden. Als u de tenen in de periode oktober – december in de vriezer doet is blijft de smaak optimaal bewaard. Voor gebruik haalt u tenen uit het zakje even in een bekertje warm water dompelen. Velletjes gaan er dan zo af. Ideaal! Geen gedoe met schillen van de knoflook. En als u de tenen in okt nov dec in de vriezer doet is blijft de smaak optimaal bewaard.

Koelkast: Knoflook kan beter niet in de koelkast bewaard worden! Die is te koel, maar vooral te vochtig, en er is te weinig ‘ventilatie’.

Wat kun je doen als de knoflook is gaan kiemen: Als knoflook heel koud geworden is gaat deze groeien. De kiem komt eruit. Je kan dan 2 dingen doen. De kiem eruit snijden en teen gebruiken, daar is niks mis mee. Of je plant de gekiemde teen in de tuin of in een pot op het balkon. Na een maand of 2 is het een soort bosuitje, wij noemen dat lentelookje, wat je goed kunt gebruiken in je gerechten. We horen van klanten dat dit heel goed lukt.