Over ons

Graag willen wij ons even voorstellen; wij zijn Karin Perdaems en Marc Knipscheer. Beide zijn we opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van onze ouders. En we hebben op jonge leeftijd al de passie gevoeld van het zaaien, verzorgen en oogsten van onze gewassen. Onze ouders leerde ons alles over het telen van o.a. aardappels, uien, suikerbieten en granen.

Toen wij elkaar een aantal jaren kenden, wilden we een nieuwe uitdaging. Dat vonden we in het gewas Knoflook. Het werd bijna niet in Nederland geteeld en we moesten dus alles zelf uitvinden. Een geweldige ervaring met ups en downs, nu, 15 jaar later, kennen we de kneepjes van het telen van heerlijke kwaliteits knoflook. Onder de naam van BINK HOLLAND (Beste In Nederlandse Knoflook) hebben we een professionele teelt opgezet voor consumptie knoflook en pootgoed. Voor meer informatie kijk eens op onze website www.binkholland.nl

En vanaf nu is onze knoflook dan ook via onze webwinkel voor iedereen in Nederland en daarbuiten makkelijk verkrijgbaar van 1 augustus tot 15 februari.

Van af het eerste uur in Stichting Veldleeuwerik hebben wij onze visie op ons bedrijf verder ontwikkeld. Duurzaamheid was toen voor ons ook nog een ongrijpbaar begrip. Hoe anders is dat nu, het is een voortdurende verbetering die we jaarlijks doorzetten en waarin we steeds verder groeien als bedrijf en ondernemer. Aandachtspunten zijn duurzaam bodembeheer (de grond is de basis van alles), zoveel mogelijk energie neutraal worden en een natuurlijke kringloop in ons bedrijf, bijvoorbeeld eigen graan voeren aan onze kippen en de mest weer terug naar de gewassen. We houden scharrelkippen onder keurmerk van de dierenbescherming Beter Leven en IKB, en onze gewassen onder Veldleeuwerik en Voedselveiligheids certificaat.
www.veldleeuwerik.nl

Polder Knoflook is beschikbaar voor particulier en horeca grootverbruik in 2kg - 4 kg - 6 kg - 8kg en 10kg verpakt in netten van 2 kg.